Τρίτη, Ιουλίου 17, 2007

-Στις δημοκρατίες κυβερνούν οι πλεοψηφίες.



Πρότυπος εκμετάλλευσις ημιυπαιθρίου - Με σαφείς επιρροές από την ύστερη Οθωμανική παράδοση

Πρότυπος εκμετάλλευσις ανωγείου χώρου - Σύγχρονη εκδοχή με σαφείς επιδράσεις του πρώιμου κλασσικισμού, (δεκαετία '90)


Πρότυπος εκμετάλλευσις ανωγείου χώρου. Πρώιμος Κλασσικισμός. Προστατευόμενη κατασκευή. (δεκαετία '70-'80)


Σύγχρονη μέθοδος εναπόθεσης απορριμάτων μετά στοιχείων ορθόδοξου στοχασμού, (δεκαετία '00)


Λίγο πριν από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ώριμος αντιδήμαρχος πόλης ελληνικής μεγάλης, (και νύμφης πολυφέρνου κόλπου αβαθούς), (και συμπρωτεύουσας λαμπράς της πατρίδος μας), αντιδήμαρχος γεμάτος εμπειρίες και γνώσεις, αντιδήμαρχος σοφός προπάντων, (καθόσον είχε διατελέσει στο ημέτερον στράτευμα βαθμοφόρος, πριν τον καλέσει η πατρίς σε άλλα μετερίζια), κατελήφθη υπό αιφνιδίου άγχους και αγωνίας και αβεβαιότητος δια την έκβασιν των εκλογών, (που ως γνωστόν είναι όπως ήταν οι κυοφορούσες πριν από την ανακάλυψιν της συσκευής των υπερήχων).
Ότι γαρ διέγνωσε, και πολύ ορθώς μάλιστα, μιαν κόπωσιν του εκλογικού σώματος. Μιαν κάμψιν του αγωνιστικού φρονήματος των οπαδών και φίλων.
Και εις την στιγμήν αυτήν της ανθρωπίνου αδυναμίας εξομολογήθηκε τις εύλογες ανησυχίες του εις έτερον υψηλόβαθμον παράγοντα της διοίκησης διερωτόμενος δικαίως:

-Τι θέλει αυτός ο κόσμος; Όπου υπήρχε χώμα στρώσαμε τσιμέντο. Όπου υπήρχε ελεύθερο οικόπεδο το χτίσαμε. Τι άλλο να κάναμε πια;

Ευτυχώς όμως οπού ο κόσμος έχει και κρίσιν και μνήμην. Και την ύστατη ώρα της ευθύνης ενεθυμήθη τας παλλαπλάς ευεργεσίας. Και δεν απέστρεψε το πρόσωπον από τους ανιδιοτελείς εκείνους που τον αγαπούν και εργάζονται σκληρά γιαυτόν.
Και η παράταξις εξελέγη δια τρίτην συνεχήν φορά, αν και όχι εν θριάμβω όπως παλαιότερα. Πάντως εξελέγη.

Πολλοί απέδωσαν την μοναδικήν αυτήν αντοχήν εις την προσωπικήν λαμπράν ακτινοβολίαν του πρώτου της ομάδος. Του ιδίου του δημάρχου. Που στο απώτατον παρελθόν είχε διατελέσει και ιατρός. Και μάλιστα πτερωτός και ιπτάμενος τοιούτος.
Άλλοι πάλι θέλησαν να συνδέσουν την επικράτησιν του πτερωτού συνδυασμού με την δυναμικήν που προσέδωσε εις αυτόν η στενή του ιδεολογική συγγένεια με την πρωτοφανώς λαοφιλή κυβέρνησιν των ριζικών μεταρυθμίσεων, που γίνονται για πρώτη φορά στον τόπο.

Και οι μεν και οι δε, όμως, εκτίμησαν λανθασμένα.

Τας εκλογάς εκέρδισεν το έργον, όπως πολύ σωστά διείδε ο πολύπειρος απόστρατος πρεσβύτης. Διότι, σε αντίθεση με τους συγχρόνους επικοινωνιολογούντας, αυτός είχε έρθει εις το παρελθόν αντιμέτωπος με την δυσαρέσκεια και τις κατάρες των ταλαίπωρων κληρωτών, όταν αυτοί εντέλοντο να απαλλάξουν τα αχανή οικόπεδα των στρατοπέδων από τα ατελείωτα φύλλα του φθινοπώρου.
Και εγνώριζε έτσι την συμβολή των μη απορροφητικών και λείων επιφανειών στην καθαριότητα και τον πολιτισμό. Και είχε άποψη για την ορθή και προσοδοφόρο εκμετάλλευση των δημοσίων χώρων.
Τας εκλογάς λοιπόν εκέρδισεν το έργον. Και ας λέγουν ότι θέλουν αυτοί που εντυπωσιάζονται από την εφήμερον και απατηλήν λάμψιν των προσώπων. Γιατί τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται. Ενώ η στιλπνότης του σκυροδέματος μπορεί να ζει αιώνια.

Για τον λόγο αυτόν λέγω.

Όσοι δεν είναι εις θέσιν να κατανοήσουν ορθώς και να ικανοποιήσουν επαρκώς τις ανάγκες του λαού θα είναι καταδικασμένοι να υπομένουν μέχρι του αθλίου τέλους των το πυρωμένο καμίνι της αντιπολίτευσης. Όσοι επιδιώκουν να επιστρέψουν την χώρα εις τον σκοτεινό μεσαίωνα της πέτρας, της λάσπης και του χώματος, θα παραμείνουν εσαει, ως θλιβερά παραδείγματα προς αποφυγήν, εις τα σκοτεινά χρονοντούλαπα της ιστορίας.

Αυτά.
Για να μην διαολιστώ περισσότερο και μιλήσω για την ελεεινή εικόνα της προσβολής του Εθνικού μας Κοινοβουλίου, από τους γκατζετάκηδες με τα ποδήλατα, που συγκεντώθηκαν εκεί προ ολίγων ημερών. Λησμονώντας προφανώς σε ποιά οικόπεδα στεγάζουν και οι ίδιοι την οικογενειακή τους ευτυχία. Ας είναι όμως. Τους τα είπε καλά προχθές ο Πάσχος ο Μανδραβέλης μέσα από τις σελίδες της "Καθημερινής". Δεν χρειάζεται να τους λούσω και εγώ.


buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: