Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2009

-Γελοίοι, υποκριτές και άνανδροι


Σύμφωνα με το άρθρο 60§2 του Συντάγματος ένας βουλευτής μπορεί να παραιτηθεί μόνον με γραπτή δήλωσή του που απευθύνεται προς τον πρόεδρο της βουλής. Η παραίτηση συντελείται άμεσα, με την παράδοση του εγγράφου, και σε καμία περίπτωση δεν ανακαλείται.

Το Σύνταγμα δεν εξουσιοδοτεί ούτε τον Βούδα πρωθυπουργό ούτε τα τρισάθλια κομματικά όργανά του για τον χειρισμό της συνείδησης των εκπροσώπων του Έθνους.

Εκτός και αν οι Μανώληδες που θέτουν την εντολή τους στην καλή διάθεση του κάθε Καραμανλή ούτε εκπρόσωποι του Έθνους είναι ούτε συνείδηση διαθέτουν.

Όπως καλή ώρα ο άλλος, ο βουλευτής Γιαννόπουλος, που μόλις εχθές δήλωνε με καμάρι ότι, ναι μεν δεν συμφωνεί με το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τα εργασιακά ζητήματα των γιατρών αλλά θα το ψηφίσει, γιατί δεν είναι από αυτούς που έχουν το ανάστημα να ρίξουν μια κυβέρνηση.


Τώρα το γιατί θα πρέπει να πέσει μια κυβέρνηση επειδή ένας βουλευτής αρνείται να παραβιάσει την συνείδηση του και να συναινέσει δουλικά σε κάθε προχειρολόγημα που φέρνει για ψήφιση ο κάθε ανεύθυνος υπουργός, αυτό θα πρέπει να μας το πει ο καταλληλότατος πρωθυπουργός μας, που δεν είναι από αυτούς που παίζουν με τους θεσμούς.

Τα σταλινικά καθεστώτα είναι πολύ κακά. Τα σώζει μόνον το γεγονός ότι διαθέτουν στην κορυφή τους ηγέτες με σιδερένια θέληση και άκαμπτη αποφασιστικότητα, όπως ο Στάλιν λόγου χάριν. Όταν διοικούνται από ασήμαντες μετριότητες γίνονται τρισχειρότερα.

Ας μην ξεχνούμε άλλωστε ότι η παρακμή της κραταιάς Οθωμανικής αυτοκρατορίας ξεκίνησε με την κατάργηση της βάρβαρης πρακτικής της αδελφοκτονίας. Όταν άρχισαν να αναλαμβάνουν το πηδάλιο του κράτους οι μοιραίοι, άβουλοι και φοβισμένοι αδελφοί, οι καμιά φορά ακόμη και πνευματικά ανάπηροι νόμιμοι διάδοχοι, που τους έσερνε με την βία το ασκέρι έξω από το χρυσό κλουβί, το καφάς. Από εκεί που είχαν περάσει την νεότητα τους, μέσα στην απραξία και την λαγνεία, απομονωμένοι από τον πραγματικό κόσμο. Ώσπου να έρθει η ώρα που θα τους κουβαλούσαν στο Εγιούπ για να ζωστούν και αυτοί με τη σειρά τους, όπως όριζε η τάξη του κόσμου, το βαρύ σπαθί του προφήτη.

buzz it!

1 σχόλιο:

Elias είπε...

Οι βουλευτές της ΝΔ υποτάσσονται στις κομματικές ανάγκες όχι μόνο επειδή είναι δουλοπρεπείς εκ χαρακτήρος, υπάρχει και κάτι άλλο. Βολεύονται καλά όσο έχουν απολαβές έξι/εφτά/οκτώ χιλιάρικα το μήνα (συν τα όποια άλλα τυχερά)• αν ρίξουν την κυβέρνηση και γίνουν εκλογές, ξέρουν ότι κινδυνεύουν να μη βγουν καθόλου και να χάσουν τις ωραίες τους απολαβές. Για τέτοια είμαστε τώρα;

Η βουλευτική συνείδηση αποτιμάται εκεί γύρω στα € 6.000 - 8.000 το μήνα.