Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2009

-Τα "παιδιά" των 26 ετών, οι παχυλοί λογαριασμοί και η ευαίσθητη Μαριέττα



Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοεί η αγωνίστρια της ζωής Μαριέττα με την δακρύβρεχτη δήλωση της. Μάλλον κάτι πρέπει να λείπει από το κείμενο. Προφανώς η πρόταση της θα έπρεπε να έχει συμπληρωθεί με την προσθήκη της διευκρίνησης "του Καραβέλα". Των "παιδιών του Καραβέλα" δηλαδή. Για να μπορεί να καταλάβει ο κόσμος ότι για κάποιους σοβαρούς πραγματικούς λόγους και για κάποια ζητήματα νομικής ερμηνείας, που έχουν να κάνουν αμιγώς με την ουσία της υπόθεσης, η υπεύθυνη πολιτικός διαφωνεί (προσοχή, δεν ενοχλείται) με το γεγονός της σύλληψης κάποιων ενδεχομένως υπόπτων ενηλίκων, που, εκτός των άλλων ιδιοτήτων τους, τυχαίνει να έχουν για πατέρα τον γνωστό πλέον στο πανελλήνιο απατεώνα. Και όπως είναι φυσικό η αναφορά της σχέσης τους αυτής καθιστά περισσότερο κατανοητή την είδηση. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να εννοήσουμε ότι σύμφωνα με την ευαίσθητη ψυχή της κάθε κ. Μαριέττας οι πολίτες των 26 ετών είναι αντικειμενικά ανεύθυνοι και ανώριμοι και ως εκ τούτου δεν πρέπει να διώκονται για τις πράξεις τους, μια και λόγω του νεαρού της ηλικίας τους δεν φέρουν καμία πραγματική ευθύνη για αυτές. Υποψιάζομαι ότι μάλλον το τελευταίο θα πρέπει να ισχύει. Η δήθεν σκληρή πρώην υπουργός λαϊκίζει συγγνωστά και ανεπαισθήτως. Όπως ακριβώς όλοι οι υπόλοιποι.

Πράγματι. Όλος ο δημόσιος λόγος των ημερών, ακόμη και αυτός των δήθεν σοβαρών νομικών μας που περιφέρονται σαν μαϊντανοί από κανάλι σε κανάλι, κινείται σε αυτό το μοτίβο. Με αποκορύφωμα το σημερινό εμετικό πρωτοσέλιδο του ΕΘΝΟΥΣ που επιχειρεί να αγγίξει τις ευαισθησίες των αφελών δείχνοντας τους, με πλήθος ρομαντικών και αισθητικών εικόνων, το πόσο πολύ αγαπά τις γατούλες η 26χρονη Σαλίνα Καραβέλα, το πόσο ευαίσθητη είναι η παιδική της ψυχούλα και το πόσο λίγο αγγίζουν αυτόν τον αθώο άγγελο το χρήμα και οι πολυτέλειες. Όλα αυτά βέβαια με την ασφάλεια που μπορούν να προσφέρουν μερικά κλεμμένα εκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις πρώτης ζήτησης. Ε, να υπάρχει και κάτι για ώρα ανάγκης βρε αδελφέ!

Αν δεν κάνω λάθος ο νόμος 3691/2008 ψηφίστηκε πολύ πρόσφατα από την Βουλή των Ελλήνων και ισχύει μέχρι σήμερα ως έχει. Με βάση τον νόμο αυτό οι ευθύνες για κακουργηματικές πράξεις που έχουν να κάνουν με ξέπλυμα χρήματος που προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες και διαχέονται και ετεροχρονίζονται και παρεκτείνονται απεριόριστα στο μέλλον για πράξεις μεταγενέστερες. Επιπλέον σύμφωνα με την έννομη τάξη κάθε έλληνας πολίτης που έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του θεωρείται άνευ ετέρου ενήλιξ και υφίσταται τις συνέπειες των πράξεων του, ασχέτως εάν τον εκτιμούν οι γείτονες του στην Εκάλη και ανεξάρτητα από του εάν αγαπά τα ζώα και τα λοιπά ανυπεράσπιστα πλάσματα της δημιουργίας. Αν είναι λοιπόν να μιλήσουμε και αν είναι να κρίνουμε τους εισαγγελείς μας ας το κάνουμε κάτω από το πρίσμα των κανόνων που εμείς οι ίδιοι έχουμε θέσει για να ρυθμίζουμε την ζωή μας. Και στις περιπτώσεις που στο τέλος διαπιστώνουμε ότι οι κανόνες αυτοί δεν είναι σωστοί ας τους αλλάζουμε με την διαδικασία που ορίζουν οι άλλοι, οι υψηλότερης στάθμης κανόνες, που θεσπίστηκαν με την σειρά τους για αυτό τον λόγο. Στο παιχνίδι αυτό οι πολιτικοί είναι αυτοί που πρέπει, πρώτοι από όλους, να δίνουν το παράδειγμα. Αντίθετα, τα παράσιτα που κυβερνούν την χώρα είναι αυτά που πριν από όλους τους άλλους επιδιώκουν συνειδητά την αναπαραγωγή του θεσμικού κενού στο οποίο ολοένα και περισσότερο βυθίζεται η ελληνική κοινωνία.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: