Τρίτη, Απριλίου 05, 2011

-Η ταύτιση του κράτους με το έγκλημα


Γνωρίζοντας λοιπόν όλα αυτά, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας κ. Παπακωνσταντίνου έκοψε νέα ομόλογα, -που θα πληρωθούν από τα παιδιά των παιδιών μας-, για να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις τιμής του ελληνικού κράτους προς την εταιρεία Johnson & Johnson, που για πολλά χρόνια το καταλήστευε συστηματικά.


*******************************

Το είχαμε θυμίσει σε ανύποπτο χρόνο από πληροφορίες αρχείου. Ας το ξαναπούμε χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα και έγκυρα στοιχεία από το δικαστικό ρεπορτάζ.

Σημερινή λοιπόν είδηση:

Έξι ακόμα μεγαλογιατροί Δημοσίων Νοσοκομείων ζητεί να διωχθούν η εισαγγελέας Εφετών Άννα Ζαίρη για δωροδοκία από την εταιρεία ορθοπεδικών ειδών De Puy Internasional (θυγατρική της Johnson & Johnson με έδρα τη Βρετανία) και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος γιατί σε λογαριασμούς τους βρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.

Η πολύμηνη δικαστική έρευνα που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών κατέληξε στην απαγγελία των κακουργηματικών κατηγορίων καθώς ανοίχτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ και προέκυψαν τεράστια χρηματικά ποσά.

Η κ. Ζαίρη με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζητεί να διωχθούν 4 γιατροί από την Αθήνα και 2 από τη Θεσσαλονίκη, ενώ ήδη έχουν διωχθεί από τον περασμένο Ιανουάριο άλλοι 6 γιατροί ανεβάζοντας των υπό κατηγορία γιατρών στους 12. Μάλιστα ήδη η Εισαγγελία Εφετών έχει στρέψει το ενδιαφέρον της και σε 4 στελέχη εταιριών του κλάδου για έκνομη δραστηριότητα.

Τα λαβράκια

Η ενδελεχής έρευνα της εισαγγελίας έβγαλε λαβράκια αφού προέκυψαν στοιχεία σε βάρος συγκεκριμένων γιατρών του ΕΣΥ που φέρονται να «έσπρωχναν» στην αγορά τα ορθοπεδικά είδη της εν λόγω εταιρίας, με το αζημίωτο βέβαια. Η εκτίμηση των αρχών είναι πώς η μίζα κάθε γιατρού για κάθε ένα ορθοπεδικό είδος που «έσπρωχνε» άγγιζε το 30% της αξίας του. Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της δωροδοκίας σε βάρος του δημοσίου και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και στρέφεται πλέον κατά συνολικά 12 γιατρών που θα κληθούν σε απολογία από ανακριτή.

Μίζες εκατομμυρίων
Η έρευνα ξεκίνησε στην Βρετανία απ΄ όπου στάλθηκαν στην χώρα μας σωρεία στοιχείων. Σύμφωνα με αυτά η εταιρεία ορθοπεδικών ειδών De Puy Internasional (θυγατρική της Johnson & Johnson με έδρα τη Βρετανία) σκόρπιζε μίζες στα μεγάλα ιατρεία και τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.


Γνωρίζοντας λοιπόν όλα αυτά, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας κ. Παπακωνσταντίνου έκοψε νέα ομόλογα, -που θα πληρωθούν από τα παιδιά των παιδιών μας-, για να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις τιμής του ελληνικού κράτους προς την εταιρεία Johnson & Johnson, που για πολλά χρόνια το καταλήστευε συστηματικά.

Η καλή εταιρεία, ασφαλώς ακόμη και σήμερα, εξακολουθεί να παραμένει "νομιμότατος" προμηθευτής του ελληνικού δημοσίου. Στους δε φακέλους των προσφορών της εσωκλείει υπεύθυνες δηλώσεις, οι οποίες γίνονται ασμένως αποδεκτές και οι οποίες βεβαιώνουν, εν γνώσει των συνεπειών του νόμου, ότι "δεν έχει υποπέσει σε κανένα παράπτωμα κατά την άσκηση της δραστηριότητας της". (τελεία)

Κατά τα λοιπά πολλοί μας προτείνουν να χαρακτηρίσουμε τα δανεικά που πήραμε από τα ασφαλιστικά ταμεία της Νορβηγίας ως χρέος απαχθές. Για να αποκτήσουμε επιτέλους, λένε, την εθνική μας περηφάνια και να τραβήξουμε περήφανοι τον δρόμο μας προς το μέλλον. Με την Johnson & Johnson, τον Παπακωνσταντίνου, τον Λοβέρδο, τους "μεγαλογιατρούς" και τα άλλα παιδιά. (Ξέρω, αδικώ τον Αβραμόπουλο αλλά τα δικά του παραγράφηκαν).

Η παράκληση για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά των υπευθύνων για βαριά παράβαση καθήκοντος εξακολουθεί να ισχύει.

buzz it!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η J&J δεν πηρε ολα της τα χρηματα, αλλα πουλησε τα ομολογα στην Goldman Sachs στο 60-65% της ονομαστικης αξιας. Ετσι το κρατος στην ουσια θα πληρωσει χωρις το 30%της προμηθειας, αφου ετσι και αλλοιως τα ομολογα παν για κουρεμα τουλαχιστο 30%. (Πως γινεται αυτο και να ισορροπησαμε;) Μηπως ειχε δικιο η DePuy με τις θπερτιμολογησεις, αφου συναλλασονταν με αφερεγγυο πελατη;-)

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Ανώνυμε

Η εξέλιξη αυτή είναι ύστερη. Δεν ήταν σχεδιασμένη από την αρχή. Η ιστορία άλλωστε πάει πίσω μια δεκαετία. Τα πρόσφατα ομόλογα είναι για τα πρόσφατα χρέη των τελευταίων 2-3 ετών. Το τι άλλο έχει πάρει θα υπολογιστεί;

Και στο κάτω κάτω τι εννοείς; Έπρεπε να γίνει αναδιάρθρωση χρέους (που έχει ήδη αρχίσει - αλλιώς δεν θα πουλούσε τόσο τα ομόλογα της) να χρεοκοπήσει η χώρα, να φτωχύνουμε όλοι, να βάλουμε φέσια σε όλη την υφήλιο για να πάρουμε πίσω μερικές δεκάδες εκ, από την J&J; Φοβερό σχέδιο, δε λέω. Σατανικό σχεδόν.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Και κάτι επιπλέον. Αν ήξερε ο Παπακωνσταντίνου ότι τελικά θα τους την φορέσει με την πρόσφατη συναλλαγή που σχεδιάστηκε ήδη από το περασμένο Φθινόπωρο θα πρέπει να ήξερε και να είχε σχεδιάσει και την αναδιάρθρωση και να μας δουλεύει ψιλό γαζί τόσο καιρό με το "επιστρέφουμε εντός δευτερολέπτων στις αγορές".

Ουάου! Αυτό και αν είναι λαβράκι ολκής!!!!!

Insp Rebus είπε...

@ Ανώνυμος 6 Απρ 2011 7:58:00 μ.μ.

Σύμφωνα (και) με τον Μόσιαλο οι υπερτιμολογήσεις* είναι της τάξης του 400%. Απλά, (και) ο Λομβέρδος τις έκρινε "λογικές", εξού και η νομοθετική ρύθμιση (δια παν ενδεχόμενο...). Είχαμε και κερασάκι για τους χαχόλους, έκπτωση της τάξης του 20%

Εχουμε και λέμε λοιπόν (θα μου επιτρέψετε την μπακαλική), για πρόμήθεια πραγματικής αξίας 100 μονάδων :

100 Χ 4 = Τιμολόγηση 400
Εκπτωση 20% = Πληρωτέο 320
"Σπάσιμο" ομολόγου -40% = 190

Αρα:
1ον) η J&J θα εισπράξει 190 για κάτι που θα έπρεπε να πάρει 100 (άντε 120 λόγω καθυστέρησης εξώφλησης). Οσα χρηματοοικονομικά και να βάλεις λόγω τόκων 5 ετών, μάλλον καλά τους είναι

2ον) Η πτωχή πλήν τίμια τράπεζα που έσπασε το ομόλογο, θα το εισπράξει εννοείται στο ακέραιο (μετά από τρία χρόνια) από την Ελλάδα που πληρώνει τα χρέη της. Θα πάρει λοιπόν 320 έχοντας δώσει 190. Pas mal, pas mal επίσης

3ον) Η J&J και οι ντόπιοι dealers (όλοι οι dealers)έχουν πάρει συγχωροχάρτι, είναι και απο πάνω

4ον) Η ζωή συνεχίζεται

* Τα "χρέη" που ρυθμίστηκαν είναι ~ 7,1. Πραγματικά δηλαδή 2,13 (με το 20% που ανέφερα παραπάνω). Θέλετε 2,5, να τα κάνω 2,5. Τα πληρώσαμε 5,75. Είμαστε large πώς να το κάνουμε...

@ Ermippos

Εταξες πρέσβη, δεν θα ξεφύγεις εύκολα

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αλλα αν εισαι η J&J που συναλασσεται με αφερεγγυο πελατη, ποσο θα επρεπε να ηταν η αποδοση στο κεφαλαιο που αποδιδεται στο (αγνωστο) μελλον σε χαρτια, οταν υπολογιζεις την παρουσα αξια των 2,13?
Ο Δικηγορος του Διαβολου

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Ο πελάτης κατέστη αφερέγγυος πριν μερικούς μήνες. Ούτε το 2009 ήταν ούτε το 2008. Πολλώ δε μάλλον το 2001. Και αν υπολογίσει κανείς τι πούλησαν από τότε, έχοντας ήδη εισπράξει την πολλαπλάσια της πραγματικής αξίας στο ακέραιο, ο υπολογισμό του Στάθη είναι σεμνός και συντηρητικός.

Τι να υποθέσουμε; Ότι οι σούπερ analysts της εταιρείας γνώριζαν ότι το 2010 η Ελλάδα θα βάλει λουκέτο και το 2011 θα μιλάει για κουρέματα και τιμολογούσαν ανάλογα για να καλυφθούν; Και ο πελάτης (που ο ίδιος δεν ήξερε οτι θα χρεοκοπήσει) γιατί τα πλήρωνε;

Πολύ ωραία θεωρία αυτή. Την ασπάστηκε και ο Λοβέρδος ο οποίος μάλιστα τα οικονομικά τα παίζει στα δάκτυλα. Σε κάθε περίπτωση μόνο τα κέρδη του 2001 θα φτάνανε να καλύψουν κουρέματα για πωλήσει μιας δεκαετίας. Εδώ είναι Ζιμπάμπουε, όχι αστεία.

Insp Rebus είπε...

08/04/2011, Euro2day
ΗΠΑ: Πρόστιμο 70 εκατ. δολ. στη J&J: Συγκεκριμένα ο όμιλος Johnson & Johnson κατηγορήθηκε από τις αμερικανικές αρχές ότι δωροδοκούσε γιατρούς σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία (μεταξύ αυτών και σε ελληνικά δημόσια νοσοκομεία) προκειμένου να προτιμώνται τα δικά της φαρμακευτικά προϊόντα έναντι των ανταγωνιστών.
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/634895/ArticleNewsWorld.aspx

Και από τα "σπασμένα" ομόλογα να είναι, πάλι κερδισμένοι φαίνονται

Ανώνυμος είπε...

Hold your horses, pardner, που λενε στο Τεξας.
Τα $70 εκατ. αφορουν μονο την μηνυση της SEC (Χρηματιστηριακη Αρχη ΗΠΑ). Μετα εχουν να κανουν με τους Εγγλεζους (η JNJ λεει οτι θα υπαρξει παρομοιος συμβιβασμος και με αυτους). Μετα λετε να εχει σειρα συμβιβασμος με το ελληνικο κρατος, η λετε να αρκεσει το κουρεμα;
Αληθεια τι γινεται με τα ομολογα, και γιατι ο Παπαμαρκακης ειναι εξω και μεταξυ Λονδινου και της βιλλας του (3.5εκατ. Ευρω) στην Γλυφαδα;