Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2011

-Λίγα πράγματα για το μέλλον


Η μηνυτήρια αναφορά που ακολουθεί κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και, δεδομένου ότι η εξέτασή της προσέκρουσε σε ενδεχόμενες ευθύνες υπουργών (και πρωθυπουργών), διαβιβάσθηκε "αμελλητί" στην βουλή των ελλήνων. Έκτοτε, η τύχη της αγνοείται. Ο κ. Πετσάλνικος είχε προφανώς σημαντικότερα πράγματα να κάνει. Όπως, για παράδειγμα, να προσλαμβάνει στην βουλή τους συγγενείς των συναδέλφων του.


Τις μέρες του μεγάλου ξυλοδαρμού του από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις εποπτείας της χώρας, ο εν αναμονή συνταξιοδότησης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των οικονομικών Ε. Βενιζέλος δήλωσε μελαγχολικά: "Το μεγαλύτερο πολιτικό μας λάθος ήταν ότι αφήσαμε να διαγραφεί από την μνήμη του ελληνικού λαού τι είχε συμβεί τα τελευταία 6 χρόνια. Αποτελεί δράμα για την κοινωνία η ρηχή πολιτική μνήμη."

Τα αδικήματα που περιγράφονται στο έγγραφο που ακολουθεί παραγράφηκαν οριστικά πριν από λίγες εβδομάδες. Για λόγους προστασίας της ομαλότητας του πολιτικού μας βίου ασφαλώς.

Τα αδικήματα αυτά έχουν σχέση με την ευθεία εξαπάτηση των κοινοτικών αρχών και των "αγορών", -σε σχέση με την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας-, γεγονός που επέτρεψε στην κυβέρνηση Καραμανλή να δανείζεται αμέριμνη τα μικροποσά που ήταν απαραίτητα για την επανίδρυση του κράτους και τις πληρωμές των μισθών και των εφάπαξ των αγροφυλάκων.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σαμαράς, με την ευθύτητα και την γενναιότητα που τον διακρίνει, έκανε την αυτοκριτική του κόμματος του. Μέχρις αυτομαστιγώματος είπαν μερικοί, που για λόγους ανθρωπισμού προσπαθούσαν να τον σταματήσουν.

Οι εξαγνισμένοι από τον χρόνο καταγγελλόμενοι "υπουργοί" περιμένουν με σκούρα κοστούμια στον προθάλαμο, για να αναλάβουν για μια ακόμη φορά το τιτάνιο έργο της σωτηρίας των ιθαγενών από τα αρπακτικά νύχια των γερακιών της διεθνούς των τραπεζών.

***************************************************

Ενώπιον του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Άρειος Πάγος - ΑΘΗΝΑ

Θεσσαλονίκη 12/5/2010/

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

κατά των βουλευτών:

Κωνσταντίνου Καραμανλή, Παπαθανασίου Ιωάννη και Αβραμόπουλου Δημητρίου,

(τ. πρόεδρου της κυβέρνησης, τ. υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών και τ. υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αντίστοιχα)

για τα αδικήματα:

-της κατ΄ εξακολούθηση και με δόλο ηθικής αυτουργίας για την έκδοση και χρήση ψευδών δηλώσεων και βεβαιώσεων

-του κατ΄ εξακολούθηση και με δόλο εξαναγκασμού υπαλλήλων του δημοσίου σε έκδοση και χρήση ψευδών δηλώσεων και βεβαιώσεων

-της εξαπάτησης με δόλο της ελληνικής κοινής γνώμης και των Κοινοτικών Αρχών, εν γνώσει των συνεπειών που αυτό μπορούσε να επιφέρει στην δυσμενή εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών και της εν γένει οικονομικής κατάστασης της χώρας, στις σχέσεις της με τους εταίρους της στην Ε.Ε. και στην συνολική εικόνα της στο εξωτερικό (σημ. τα παραπάνω έχουν πλέον καταστεί στο σύνολο τους αυταπόδεικτα)

-της κατ΄ εξακολούθηση παράβασης καθήκοντος

-της κατ΄ εξακολούθηση παραβίασης της αρχής της εντίμου συνεργασίας που διέπει τις σχέσεις των Κρατών Μελών με τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. (πρβλ. Συνθήκη για την Ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και σχετική νομολογία του ΔΕΚ) με αποτέλεσμα την σοβαρή δυσφήμηση της χώρας στο εξωτερικό

και

κατά παντός άλλου υπευθύνου, πολιτικού προσώπου ή κρατικού υπαλλήλου της κεντρικής διοίκησης και της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας:

-για την έκδοση και χρήση ψευδών βεβαιώσεων κατά παράβαση καθήκοντος και για συνέργεια με δόλο σε όλα τα παραπάνω

Σε κάθε περίπτωση η εισαγγελική αρχή αφού εκτιμήσει τα παρατιθέμενα γεγονότα οφείλει να διακριβώσει και την ενδεχόμενη τέλεση άλλων αδικημάτων πέραν των διαλαμβανομένων.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Τον Μάρτιο του 2009, μετά από μελέτη των στοιχείων, που διαθέτει αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή (Eurostat), διαπίστωσα ότι, στο μέρος που αφορούσε το μέγεθος των εκκρεμών οικονομικών υποχρεώσεων των Δημόσιων Νοσοκομείων, (ποσό που λαμβάνεται υπ' όψιν με αρνητικό πρόσημο στον υπολογισμό του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κι επιβαρύνει ανάλογα το συνολικό δημοσιονομικό έλλειμμα), υπήρχε μεγάλου μεγέθους απόκλιση σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά που γνώριζα από τις πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες στο εσωτερικό της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, ενώ σύμφωνα με την Eurostat το συνολικό χρέος του δημόσιου τομέα υγείας ανέρχονταν, την 31/12/2009/, στο ποσό των 2,2 δις €, τα στοιχεία του εγχώριου τύπου διαβεβαίωναν ότι οι οφειλές ήταν πολύ μεγαλύτερου ύψους και συγκεκριμένα άγγιζαν το δυσθεώρητο ποσόν των 5,2 δις €. Παράλληλα υπήρχαν, ήδη από την εποχή εκείνη, πολλαπλές αναφορές, όχι μόνον στον τύπο αλλά ακόμη και στην ίδια την Βουλή (πρβλ. σχετική αναφορά στην συνέχεια του κειμένου) σχετικά με παραποίηση και απόκρυψη των πραγματικών δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα την ψευδή παρουσίαση του ύψους του δημοσιονομικού ελλείμματος.


Η συνέχεια του κειμένου εδώ:

buzz it!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι θα την πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες για την αδιαφορία τους για τον κοινό κορβανά. Αναφορικά με τα νοσοκομεία, θα μπορούσε να το αναγάγει κανείς στο Tragedy of the Commons.
Ας τραγουδήσουμε όλοι μαζί:

"No money, no honey, (Yeah! ) no cash, no ass. No Gucci, no coochie, so don't even ask. No finance, no Romance, no flow, no go. If you ain't got no loot, then You ain't knockin no boot."