Σάββατο, Οκτωβρίου 27, 2012

-Στις λίστες η Ελλάδα αναστενάζει




Ωραία λοιπόν. Βρήκαμε, για μια ακόμη φορά, καινούργια δουλειά.

Ολόκληρη η κοινωνία ασχολείται πλέον με τα ονόματα στις περίφημες λίστες. Και ξέχασε, αναστατωμένη καθώς είναι, τους διεφθαρμένους χειριστές τους, τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και τους υπόλοιπους ολετήρες, που μπορούν τώρα, παρέα με τον Σαμαρά και απαλλαγμένοι από τις όποιες ευθύνες, να συνεχίσουν ανενόχλητοι το θεάρεστο έργο της σωτηρίας της χώρας.

Οι διασταυρώσεις και οι πιστοποιήσεις της νομιμότητας των καταθέσεων εκατοντάδων συμπολιτών μας θα γίνουν στο διαδίκτυο, από τους χιλιάδες χρήστες. Και τα σχετικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε ειδική σελίδα ενός γκρουπ του Φέησμπουκ, που θα ιδρυθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό. Μετά, όλοι μαζί, θα ψηφίσουμε ηλεκτρονικά για την ανάδειξη του μεγαλύτερου λαμόγιου και θα περιμένουμε με αγωνία το επόμενο σόου στις οθόνες μας.

Αντί να μας βασανίζει το καίριο ζήτημα, το μοναδικό που εμπίπτει στην δική μας σφαίρα ευθύνης, ως πολιτών και ως εκλογικού σώματος, και που αφορά την απόλυτη αυθαιρεσία της πολιτικής τάξης, τον χειρισμό των δημόσιων εγγράφων και υποθέσεων με τρόπο που προσιδιάζει μόνο στην μαφία, την χρήση των πανίσχυρων μηχανισμών του κράτους από άνομα ιδιωτικά, πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, ασχολούμαστε παθιασμένα με το ασήμαντο κουτσομπολιό των ονομάτων.

Λες και είμαστε εμείς αυτοί που μπορούμε να ασκήσουμε την εξουσία της επιβολής του νόμου, που μπορούμε να διατάξουμε τις κατασχέσεις παράνομων προσόδων και που μπορούμε να επιβάλλουμε τα απαραίτητα πρόστιμα.

Επιμένουμε να μην μαθαίνουμε. Επιμένουμε να κοιτάμε αλλού από εκεί που πρέπει. Να χάνουμε συνέχεια το παιχνίδι. Να αγνοούμε ότι, στις δημόσιες υποθέσεις των δημοκρατιών, ο τύπος είναι η ουσία. Επειδή οι εντολείς μας διαθέτουν μόνον αρμοδιότητα και καμία απολύτως εξουσία.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: